Translate

søndag den 1. marts 2015

Chokolademousse

I går lavede jeg 2 af mine absolutte favoritter; Italiensk Osso Buco & #chokolademousse
Det er ren forkælelse for ganen.
Da jeg tidligere har smidt opskrtiften på Osso Buco, er det kun moussen, som kommer her

Hvid & brun chokolademousse

200 gram mørk kogechokolade
3½ dl piskefløde

200 gram lys chokolade, med en høj % cacao
1 æg + 1 blomme
2,5 dl cremefraiche, 38% 

Chokoladen knækkes i mindre stykker i en skål, smeltes ved vandbad.

Den hvide mousse:
Pisk æg + blomme i den hvide chokolade masse med et piskeris
Vend forsigtigt cremefraiche i

Den brune mousse:
Pisk fløden til meget let skum
Vend ca det kvarte i den mørke chokolade masse, bland godt rundt
Det sidste fløde vendes forsigtigt med rundt.


Den brune mousse placeres først i den skål desserten skal serveres i, da den er mere stiv end den hvide.
Den hvide mousse placeres, og der dækkes med folie.
Sørg for at folien rør ved moussen, og slutter helt tæt, så der ikke dannes kondens.
Moussen stilles på køl i minimum 3 timer
Servers med ekstra flødeskum

Velbekommen