Translate

mandag den 13. oktober 2014

Indisk inspireret kylling, Naan brød og tomatchutney

I går parterede jeg en kylling, lod lår og vinger ligge i køleskabet til i dag. Vidste ikke lige hvad jeg ville lave af det, men fik lyst til noget indisk inspireret mad.

Fandt en opskrift på kylling i Femina, omskrev den lidt, da jeg synes den var lidt vel fordansket.
Opskriften på Naan brød havde jeg liggende i forvejen, men endnu ikke afprøvet.
Tomat chutney fandt jeg en super god opskrift på hos www.hornstrupkursuscenter.dk

#Kylling med Garam Masala

1 ds. kikærter
2 hele, delte kyllingelår & 2 vinger
olie til stegning
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 tsk. stødt ingefær
1 spsk. garam masala
1 spsk. smør
1 dåse hakkede tomater,
1½-2 dl græsk yoghurt
salt

Kyllingen brunes i olien.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, garam masala og smør
Lad det simre et par minutter, tilsæt de hakkede tomater, og lad retten simre i 30-45 minutter.
Kikærterne tilsættes, og varmes godt igennem. 
Yoghurten tilsættes og varmes igennem, smag til med salt.

Retten skulle oprindelig også tilsættes 1½ dl vand, men som det ses på billedet, bliver retten alt for våd, så det har jeg udeladt i opskriften.
Efter min mening skulle retten have mere smag, men det er so en skønsag.

#GaramMasala

Jeg blander næsten altid selv mine krydderier, når det er muligt at finde en ordentlig opskrift. Men da retten ikke var planlagt, måtte jeg springe over hvor gærdet er lavest, og blande af stødte krydderier.

Bland: 
1½ tsk. sort peber 
1½ tsk.  paprika 
1½ tsk. koriander 
1 spsk. spidskommen 
1½ tsk. kardemomme 
1 tsk. kanel 
½ tsk muskat
½ tsk stødt nellike

#Naan med chili, korriander og hvidløg

450 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 sammenpisket æg
2½ dl. mælk
2 spsk. olie
chili, koriander og hvidløg efter smag

De tørre dele sigtes i en skål. Mælk og æg piskes sammen og tilsættes lidt af gangen, under omrøring.
Dejen samles, rulles til en bolle.
Tryk en fordybning, hæld olien i og ælt godt
Dejen pakkes i folie, hviler ca. 1 time på køkkenbordet

Dejen deles i 8 stykker, rulles til boller og efterhæver 10-15 minutter.
Smøret smeltes i en gryde.
Hver bolle rulles tyndt ud og steges på en tør, varm pande. Vendes jævnligt. De får meget mørke/sorte pletter
Når brødene er stegt, pensles med smør

Super let at lave, smager himmelsk.
Ville bare ha' ønsket jeg havde min koriander i køkkenhaven - stødt koriander er altså ikke det samme

#Tomat #Chutney

200 g. groft hakket tomat
1 lille løg i tern
2 fed hvidløg - finthakket
½ dl hvidvinseddike
½ dl olie
70 gr sukker
½ tsk salt
½ spsk stødt chili

Alle ingredienser kommes i en gryde. Lad det koge ind til næsten alt væden er væk, og den er blevet næsten som sirup

Jeg valgte at give den en tur med håndblenderen, da jeg ikke er så god til "klumper"
Det smagte overraskende lækkert, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg har lavet denne opskrift 

VELBEKOMMEN