Translate

tirsdag den 21. januar 2014

Mocca-Whisky Choclate chip Ice cream

Opskriften er omskrevet fra #Davidlebovitz hvis Mint chip ice cream som jeg har lavet mange gange.
Denne version er jeg også blevet rigtig glad for, det er kræs for smags sanserne.

1 dl stærk kaffe
1 dl sødmælk
½ dl god whisky
150 gram sukker
½ l piskefløde
½ knivspids salt
5 æggeblommer
140 gram koge chokolade

Opvarm mælk, sukker, kaffe og halvdelen af fløden. Tilsæt salt og whisky.
Når det damper - ej koger, slukkes. Lad det hvile under låg i ca 1 time.

Imens smeltes chokoladen i vandbad hvorefter det sættes i fryseren.

Genopvarm mælkeblandingen.
I en skål piskes blommerne, langsomt tilsættes mælke blandingen.
Hæld tilbage i gryden, opvarm under omrøring til massen tykner.

Hæld tilbage i skålen og tilsæt resten af fløden.
Placer i is vandbad og rør til massen er kold.
Sættes i fryseren

Efter 45 min. piskes massen kraftigt igennem, dette gentages ca hver halve time, til isen er næsten færdig.
Tag chokoladen fra fryseren og hak den i så stykker, bland den i isen, og sæt i fryseren til isen er færdig frosset.
Server isen med flødeskum og chokolade sauce

Velbekommen