Translate

søndag den 16. februar 2014

Hokkeido Thai suppe

For et par år siden, prøvede jeg med græskar i haven, da jeg er vild med græskarkerner. Men da det jo er lidt spild kun at bruge kernerne, skulle der også findes et græskar med en god smag.
De blev ikke en succes, da jeg synes kødet var alt for vådt til at kunne lave noget som helst af.

Forleden dag jeg var ude og handle, så jeg så et Hokkeido græskar. Tænkte straks at det da måtte være godt, da det bruges meget i mad fra østen.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg har brugt dette vidunderlige græskar - heller ikke selvom jeg oven på min første erfaring med græskar, hvor det var alt for vådt, pludselig stod med et græskar hvor kødet virker så fast, at jeg grublede over om det var umodent.
Hurra for Internet, fandt hurtig en mad video, hvor jeg tydeligt kunne se at kødet skal være tørt og hårdt.Kernerne ligger pt. og venter på foråret, så jeg kan så i egen have.Ud over en fantastisk konsistens og smag, er det også utrolig flot i farven.
Første forsøg i køkkenet, blev til en cremet Thai suppe. Jeg er ellers ikke den store suppe spiser, men denne suppe blev så lækker, at den helt sikkert skal prøves igen.

Thai suppe

750 g skællet græskar skåret i mundrette stykker
1 spsk olie
1½ spsk rød karrypasta
2 hakkede løg
½ l hønseboullion
½ l kokosmælk
Svits løg og karrypasta i ca. 4 minutter
Tilsæt boullion, kokosmælk og græskar. Kog op og lad simre under låg i 15-20 min.,
til græskaret er mørt.
Suppen blendes og varmes igennem - må ikke koge da den kan skille pga.
kokosmælken
Hvis den smager lidt for sød, smages til med lidt chili.
Serveres med en klat creme fraiche.

Velbekommen