Translate

onsdag den 30. september 2020

Fugtig æblekage

Ingredienser

5 æbler
saften af 1 citron
200 gram sukker
1 vanillestang eller 1-2 tsk vanille pulver
5 æg
300 gram hvedemel
150 gram smør
1 spiseske bagepulver


Forvarm ovnen til 170 grader.
Sæt smøret i en gryde eller skål, og smelt det i ovnen.
Æblerne skrælles, og skæres ud i små stykker. Tilsæt citronsaften og 50 gram af sukkeret. Blande det godt sammen, og lad det hvile på bordet.

Æggene slåes ud i en stor skål sammen med det resterende sukker. Pisk det godt sammen med elpisker.
Tilsæt det smeltede smør, vanille, mel og bagepulver. Bland det godt rundt.
Tilsæt æble stykkerne, og hæld det i en springform.

Bages i ca 40 minutter. Tjek med et spyd i midten af kagen. Hænger der dej på, skal den have lidt mere.
Serveres som den er, eller med flødeskum, cremefraiche eller lidt vanilleis.

VELBEKOMMEN

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar