Havde en portion hjemmelavet tomatsauce tilbage i køleskabet, og tænkte den lige passede til en pizza.
Hjemmelavet #pizza kan jo serveres med hvad man lyster, kun tomatsauce og ost er et must. Ud over revet ost, bruger jeg også altid gorgonzola.
Selv dejen er noget af det mest simple at lave.
#Pizzadej
20 gram gær
1-1½ dl lunkent vand
300 gram hvedemel
1 kvart dl olie
½ tsk salt
Mel og salt blandes, lav en fordybning i midten. Heri hældes gæren opløst i lidt af vandet.
Tilsæt olien og så meget af vandet, som dejen kan trække, under æltning med hænderne.
Dejen formes til en kugle, lav et kryds snit og lad hæve i ca. ½ time
Rul dejen tyndt ud på en bageplade med bagepapir, fyld med hvad du lyster - dog ikke for højt et lag, da bunden så bliver blød og slasket.
Bages ved 250 grader, på næst øverste ribbe, i 15-20 minutter.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar