Translate

søndag den 15. juni 2014

Ja ja, det er jo typisk mig. Skulle bage lidt kage til en søndags udflugt, og gik lige bage amok.
Endte med at bage 3 forskellige slags muffins, så tilbage på bordet har jeg næste 40 muffins stående.

Så hvis du er i nær området, og mangler lidt hygge til kaffen, så kom endelig forbi og tag lidt med hjem ;-)


Cacao muffin med kaffe og whisky

200 g smør
2 æg
200 g farin
75 g sukker
2 dl kaffe
en halv hættefuld Ballantines Whisky
5-6 spsk cacao
200 gram mel
1 tsk bagepulver
1½ tsk vanille

Pisk blødt smør og sukker, tilsæt 1 æg af gangen.
Bland kaffe, whisky og cacao i.
Vend mel, bagepulver og vanille sammen og bland sammen med æggemassen.
Hæld i 12-16 forme og bag i 15-20 minutter ved 200 grader.
Prik med et stegespyd, for at mærke om dejen er færdigbagt.

En super god smag. Kaffen og whiskyen gør at den smager, som havde man brugt den fineste chokolade til at bage med. Let og blød, men lægger sig lidt vel tungt for min smag.

Grove blåbær muffins

2 æg
150 g sukker
1½ tsk vanille
115 g olie
2½ dl mælk
250 g hvedemel
50 g grahamsmel
2 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
72 frosne blåbær (ca 75-100 g)
Lidt hakket mandel

Pisk æg og sukker, tilsæt vanille. Olien blandes i lidt af gangen. Rør mælken i.
De 2 slags mel, bagepulver og kardemomme blandes og røres i dejen.
Hæld i 12 forme, tryk 5 blåbær ned i hver muffin. Læg 1 bær ovenpå dejen, drys med hakket mandel.
Bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Mærk med et stegespyd om de er færdig bagte

En lidt sundere version af en muffins, synes faktisk selv rigtig godt om den, da den ikke bliver så sød. 
Kunne måske godt have brugt lidt flere blåbær i dejen.

Hindbær/kokos muffins

125 g sukker
2 æg
212 g olie
1 dl mælk
2 dl kokosmel
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vanille
150 g frosne hindbær

Pisk sukker og æg, tilsæt olien lidt af gangen. Rør mælken og kokos melet i.
Bland mel, bagepulver og vanille. Rør det i æggemassen.
Vend forsigtigt de frosne bær i dejen, og hæld i 12 forme.
Bages 25-30 minutter ved 200 grader.
Mærk med et stegespyd om dejen er gennembagt.

Lige en muffin efter min smag, ikke sød, men let syrlig. Er man ikke til det syrlige, kan man tilsætte lidt mere sukker.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar