Er man som jeg kun 1, kan man faktisk få hele 5 måltider ud af en kylling.
Dag 1: Honning glaseret kylling med rodfrugter i ovn
1 kylling
4-5 tørret abrikoser
hvidløg, koriander, kanel
revet skal af 1 ciron
rodfrugter efter eget valg
Til glasering:
2 spsk soya
5 spsk honning
saft af 1 ciron
salt og peber
Fint hak de tørret abrikoser og bland med krydderiener og revet citron skal
Skyl kyllingen og fyld kyllingen med blandingen
Lægges på midten af en bradepande
Rodfrugter snittes i passende stykker, lægges på hver side af kyllingen.
Tilsæt lidt vand, så rodfrugterne ikke bliver tørre
Sættes i ovnen ved 160 grader i 15 minutter
Imens varmes ingredienserne til glaseringen op, så det bliver flydende.
Når kyllingen har fået de første 15 minutter, pensles med glaseringen
Kyllingen skal have yderliger 60 minutter ved 160 grader, ca hver 15 minut pensles med glasering
Husk at vende kyllingen ind i mellem, så glaseringen kommer på alle sider
Når kyllingen samlet har fået 1 time og 15 minutter, skuet oven op på 200 grader. Efter 15-20 minutter er den færdig.
Første dag skar jeg vingerne og 1 lår af til et luksus måltid
Dag 2: Burger med kylling, bacon og hjemmelavet Miracle wip
Dag 2 brugte jeg det andet lår, som blev udbenet og skåret i strimler, stegt på panden med bacon, som sammen med miracle wip kom i hjemmelavet burgere.
Burger og miracle wip opskrifterne kommer snarest - skal lige have fundet dem frem fra gemmerne ;-)
Dag 3: Stegte ris med kylling og broccoli
Risene koges og steges på pande eller i wok sammen med kyllinge stykker og broccoli.
Jeg brugte det ene kylling bryst til dette måltid
Dag 4: Cannelloni med kyllinge-ostfyld og tomatsauce
Ostefyld:
ca 100 gram Philadelphia neutral ost
1 lille slat olie
chili, hvidløg, salt, oregano
ca 75 gram kylling (bryst)
Tomatsauce:
1 lille ds tomat puré + 1½ x vand af selv samme dåse
1½ tsk oregano, lidt hvidløg og chili pulver
1 tsk med top Knorr aromat
Til canneloni bruges friske pastaplader, smager bedst hjemmelavet, men frisk plader kan sagtens bruges
Bland ostefyldet og kyllingen til en tyk pasta
Der lægges en klat på ca 1/3 af pastaen, rul dem sammen som en madpandekage.
Bland alle ingredienser til tomatsaucen, og varm den godt igennem
Cannelonien lægges i et velsmurt fad, hæld tomatsaucen over og top af med lidt revet ost.
Sæt i ovnen i ca 20 minutter ved 20 grader
Dag 5: Burger med kyllinge-bacon salat
Sidste dag, var der ca ½ kyllingbryst tilbage. Det blev skåret i mindre tern, blandet med mayonnaise krydret med lidt karry, esdragon, salt og peber.
Og så lige ind i en hjemmebagt burgerbolle
En frisk kylling på ca 1½ kg kostede mig 45 kr. Det kan man vist ikke sige er galt, for kød på bordet i 5 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar