Denne version er jeg også blevet rigtig glad for, det er kræs for smags sanserne.
1 dl stærk kaffe
1 dl sødmælk
½ dl god whisky
150 gram sukker
½ l piskefløde
½ knivspids salt
5 æggeblommer
140 gram koge chokolade
Opvarm mælk, sukker, kaffe og halvdelen af fløden. Tilsæt salt og whisky.
Når det damper - ej koger, slukkes. Lad det hvile under låg i ca 1 time.
Imens smeltes chokoladen i vandbad hvorefter det sættes i fryseren.
Genopvarm mælkeblandingen.
I en skål piskes blommerne, langsomt tilsættes mælke blandingen.
Hæld tilbage i gryden, opvarm under omrøring til massen tykner.
Hæld tilbage i skålen og tilsæt resten af fløden.
Placer i is vandbad og rør til massen er kold.
Sættes i fryseren
Efter 45 min. piskes massen kraftigt igennem, dette gentages ca hver halve time, til isen er næsten færdig.
Tag chokoladen fra fryseren og hak den i så stykker, bland den i isen, og sæt i fryseren til isen er færdig frosset.
Server isen med flødeskum og chokolade sauce
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar